Helena Lemminkäinen

helena.lemminkainen(at)kevicon.fi
puhelin 050 594 3037

  • valtiotieteen tohtori (viestintä)
  • certified business coach
  • filosofian maisteri (aikuiskasvatus)
  • aikuiskoulutuksen PD-tutkinto
  • auskultoinut viestinnän opettaja
Väitöskirjassaan hän tarkasteli viestintäkoulutuksen vaikuttavuutta ja arviointia. Tutkimushavaintojen pohjalta hän on kehitellyt uudenlaista ja entistä tuloksellisempaa otetta työelämän viestintäkoulutuksiin ja muihin työyhteisöjen kehittämishankkeisiin. 

Helena on työskennellyt aiemmin mm. viestinnän ammattilaisille sekä johdolle, esimiehille ja asiantuntijoille viestintäkoulutusta tarjoavissa yrityksissä. Pitkä työkokemus viestintäpäällikkönä takaa sen, että myös arkiviestintä on tullut tutuksi. Työvuosista Säteilyturvakeskuksessa jäi kytemään kriisiviestinnän kipinä. 

Kehittäjänä ja kouluttajana Helena saa erityistä kiitosta hän osallistavasta valmennus- ja fasilitointiotteestaan sekä taidostaan kiteyttää ja konkretisoida koulutuksissa käsiteltäviä viestinnän teemoja helposti omaksuttavalle arjen kielelle. 

Yhteisökohtaisesti räätälöityjen koulutus-, kehittämis- ja konsultointitehtävien lisäksi Helena tekee yhteistyötä monien ammatillista täydennyskoulutusta tarjoavien tahojen kanssa ja kouluttaa viestinnän tekijöitä alalle aikovista viestinnän johtotehtävissä toimiviin.

Ennen akateemista uraansa Helena työskenteli terveydenhuollon ammattilaisena.